Vas Facebook-guru, deo II

Nastavak, deo II

Ali, da bi mogli da vidite o čemu se ovde zapravo radi, morate se lično uveriti. E, sada kreću vaše petljancije i putešestvije, koje će vam, posle izvesnog vremena, delovati smešno. Ali, sada… Dakle, doneli ste tajnu odluku, i šta dalje, pitate se?
Odgovor je jednostavan. Imate dve varijante. Prva je: ukoliko imate decu, ona sigurno odavno imaju svoje naloge na FB-u. E, sad, morate biti mudri, i bezazleno pokušati da, dok je neko od njih na FB-u, kao slučajno, pokušate da pronađete neku davno zaboravljenu drugaricu ili druga, koju niste videli još od osnovne škole, gde su vam se putevi razišli. Sa moje strane, kao vašeg FB-gurua, ovde imate poslednje upozorenje. Posle ovog pokušaja, bićete zarobljeni, to moram da vas upozorim. Sve manje vremena će biti za vaše omiljene šetnje po gradu. Kafe sa drugaricama ćete ispijati pored monitora, dok ne budete sebi kupili laptop.
Da, da, drage moje i dragi moji. To vam sleduje, a da toga niste ni svesni. Naravno, o tome ćemo pričati malo kasnije. Ovo su samo neke stvari koje vas očekuju u budućnosti, i zato, sada, dok još nije kasno, dobro razmislite o svemu. Ja, vaš FB-guru, sam tu da vas vodim kroz sve ovo, ali… Jednog trenutka, postaću nemoćan.
No, da nastavimo tamo gde smo stali. Dakle, vaši klinci, ili u nekom slučaju komšinica, vam pokazuju gde da ukucate ime koje želite da pronađete. I dok čekate da se učita, osećate laganu nestrpljivost. Još uvek vam sve deluje kao čisto gubljenje vremena, i vi jedva čekate da ustanete sa stolice i da nastavite sa svojim svakodnevnim obavezama. I tada, u tom trenutku, spisak sa imenima i slikama se pojavljuje pred vašim očima. Osećate kako vam lagana jeza prolazi kroz telo. Prepoznajete ime i prezime vaše vaše prve ljubavi, koja pozire sa ležaljke, na nekoj divnoj peščanoj plaži. I tada ste zapravo gotovi.
Dok budete naučili šta je foto-šop. biće kasno. Morate biti uporni, i redovno dolaziti ovde, na moj sajt, ukoliko želite da vas propremim za sve zamke koje vas očekuju. Ukoliko imate pitanja, slobodno ih postavite ovde, u predviđenoj rubrici. Vaš FB-guru je tu, za sve vas. Do sledećeg čitanja, sve  vas pozdravljam…

 

Leave a Reply