Bloger u oblaku, ili kako mi je Office 365 olakšao posao

Verovatno ne postoji čovek koji se bavi internetom na ovaj ili onaj način, a da mu se nije zadesio maler da kad mu najviše treba neki dokument ili nešto sa računara koji se nalazi van domašaja, ne može da ga preuzme. Meni lično se to dešavalo mnogo puta. Što zbog moje neorganizovanosti, što zbog lutanja u traženju rešenja.

Ne bih vas smarao sa svim pokušajima, počevši od Googlovih cloud rešenja, preko mnogih drugih. Nisam više znao gde mi je šta. Od početka sam vezan za Windows , kao i većina korisnika interneta. Word, Exsel, PowerPoint su mi sastavni deo dana.

Ukrštanje pisanja bloga sa mojim poslovnim aktivnostima je postalo sasvim normalno. Neretko sam bio u situaciji da mi je trebao neki Word dokument, koji sam tog dana “ostavio” na desktop računaru u kancelariji, i da jednostavno nisam napisao to što sam želeo.

Moje muke su nestale od momenta od kad sam počeo da koristim Office 365. Jedini maler je što sam pre toga kupio nekoliko licenci Office, koji sam morao da instaliram u firmi na računarima, da bi mirno spavao.

Elem, ukratko ću vam reći par reči o tome koliko je dobra stvar Office 365. Da bih zadovoljio kompletne svoje potrebe, kako privatne tako i poslovne, prvo sam probao a zatim i kupio Office 365 Small Business Premium paket. Za nepunih 13,000 dinara sam dobio toliko toga, da ni sam ne znam.

Poslednji Skaut Office 365

 

Najbitnije su sledeće stavke: 5 inastalacija najnovijih verzija Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Access, Publisher, Outlook, Lync, InfoPath.

 

Poslednji Skaut Office 365 6

 

Ono što bih želeo da napomenem je da sada ne razmišljam dok radim bilo gde i na bilo kojem uređaju. Dovoljno mi je da se ulogujem sa svojim nalogom i sve mi je u svakom trenutku u cloudu, dostupno kako meni tako o drugima kojima omogućim da rade zajedno sa mnom na dokumentu, pri tom ne vodeći računa da li taj računar ima Office ili ga nema.

Ovde uvek radim na najnovijoj verziji, o čijoj nadogradnji na najnoviju verziju više ne razmišljam. U svakom trenutku Office 365 daje poslednju verziju. Ono što mi je posebno zanimljivo da sada bez problema mogu da radim i sa  iPada, mogu da pišem u Wordu, Excelu i svim potrebnim programima. Ne moram da brinem da li ću moći da prepravim PowerPoint prezentaciju a da ne nosim laptop, ili ne daj Bože da zaboravim prezentaciju u kancelariji, a ja negde daleko, što mi se dešavalo.

 

OneDrive trenutno daje 25GB prostora a uskoro očekuje proširenje na 1TB, čime ću definitivno završiti sve brige oko čuvanja SVIH foldera, ne razmišljajući više šta da radim ako mi hard disk eksplodira ili mi neko ukrade laptop.

Poslednji Skaut Office 365 2

 

Outlook pruža 50GB prostora u mail sandučetu i dozvoljava slanje 25MB velikih fajlova, što takođe ume da bude potrebno, mada ja lično velike fajlove delim preko OneDrive,

 

Poslednji Skaut Office 365 5

 

U ovom paketu mi je dostupna i Lync aplikacija,  koja mi omogućava da vodim konferencijsku vezu uz mogućnost snimanja audio i video materijala sa svakog sastanka!

 

Poslednji Skaut Office 365 4

 

Na kraju bih sumirao svoje utiske o Office 365: Sada sam definitivno postao internet nomad koji svoju kancelariju ima gde god da se zadesi, bez obzira da li imam svoj računar, tablet ili telefon.

Dovoljan mi je korisnički nalog i sva moja dokumenta i mediji su mi dostupni, kao i sam Office sa svim aplikacijama u poslednjoj verziji.
Moja topla preporuka svima da probaju. Izaberite u zavisnosti od sopstvenih potreba i olakšajte sebi rad.

Poslednji Skaut na Tasosu

Bilo kuda, Office svuda 🙂

 

Učestvuj u nagradnoj igri i osvoji telefon Nokia Lumia 925 ili Asus Transformer Book T100.Pošalji fotografiju ‪#‎Office365‬ autobusa sa linije 95! ‪#‎UhvatiO365Autobus

7 thoughts on “Bloger u oblaku, ili kako mi je Office 365 olakšao posao

  1. A jel mozes da ga koristis na Apple ili Androidu? Mene mnogo nervira Google docs, ovo mi je super prica ako radi na svemu, jer ne mozemo menjati sve uredjaje u firmi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.