Kako je montirana izjava Voje Žanetića dobila pogrešan smisao?

Ovih dana je na društvenim mrežama aktuelan jedan video, koji prenosi izjavu Voje Žanetića, u kojoj Voja navodno objašnjava kakva je Srpska napredna stranka. E sad, to bi verovatno i meni prošlo kao nešto što je smešno i duhovito, imajući u vidu da se i sam skoro svakoga dana trudim da uputim žaoke ka politici koju vodi Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić, ali ne lezi vraže…

VojaŽanetić

Poznajem lično Voju i odmah mi je bilo sumnjivo da on startuje jednu, apsolutno vladajuću stranku, na ovako direktan način. Cela stvar mi je postala još sumnjivija kad sam video da je snimak isečen iz emisije Stav Srbije – Tema: Istine i laži političara, u kojoj su gosti bili: Siniša Dedeić, Voja Žanetić i Dragoljub Ljubičić Mićko, koja je bila emitovana na početku 2014. godine, pre izbora! Pogledao sam celu emisiju, koju možete i sami videti na ovom linku

Elem, ovde se sami možete uveriti koliko je moguće manipulisati ljudima, naročito u elektronskoj komunikacijim i u eri društvenih mreža. Da li uzimate vesti zdravo za gotovo, ostavljam svakome ponaosob da razmisli. Imajte na umu da je jedino merilo svih medija broj klikova na njihove bombastične naslove, pravljenje video klipova sa kojima je moguća manipulacija o kakvoj smo pre nekoliko godina mogli samo da sanjamo i gledamo u fimovima naučne fantastike.

Ako uključimo i političke partije, koje sve ozbiljnije pristupaju internetu kao alatu, onda svakodnevno dobijamo razne vesti koje služe za međusobnu diskreditaciju i prikupljanje jeftinih, a nekada i skupih političkih poena.
Ovoga puta žrtva je bio Voja Žanetić, sutra će biti neko drugi.

Možda ja.

A možda i vi.

Razmislite pre nego podelite neki link na internetu. Držite malo do sebe, gradite svoj kredibilitet i na Fejsbuku, Tviteru i gde god možete. U suprotnom postajete samo jeftin bot u rukama zlonamernih ljudi.

Ovaj video je izmontiran, tj isečen je početak rečenice Voje Žanetića:

 

Na ovom video klipu, koji sam ja podigao, možete videti kontekst cele izjave. Zaključite sami, da li se Žanetić obratio Srpskoj naprednoj stranci ili svim strankama, tj ljudima koji su deo tih stranaka u Srbiji:

Share this post

Comments (9)

 • Squidward Testicles Reply

  Nemojte se praviti veći Vučić od Vučića. Žanetić JESTE ovde mislio na SNS i na nikog drugog. Nije mi jasno ko je VAS pozvao da mu stavljate u usta drugi kontekst? Ko ste VI? Niste Žanetić. Da li se on oglasio da se ogradi od ovoga? Nije. Dakle, ćutite i vi, umesto da se blamirate kao bot.

  19/03/2015 at 12:52
  • Poslednji Skaut

   Nikada ne pišem neproverene informacije, tako je i ovoga puta. Proverite kod Voje, pa se javite, ja jesam pre pisanja.

   21/04/2015 at 12:15
 • krneta Reply

  to što je montirano, ne znači da nije tačno.

  14/10/2014 at 11:14
 • Ivana Reply

  Slažem se u potpunsti sa tekstom, ne treba juriti i postovati brže bolje sve što do nas dodje putem društvenih mreža. Jedino mi Žanetić ipak deluje da se u objašnjavanju oslanja na primer SNSa jer je navodio štrajkove gladju, organizovanje birača iz unutrašnjosti, džakove ispred Skupštine, i jednu globalnu nestručnost. Ovo je ipak jedina vlada koja nema svoje stručnjake nego dovode kadrove iz inostranstva ili iz partija koje su njima konkurentne. U svakom slučaju, Žanetić je navodio primere delovanja SNSa ali se kao i svaki normalan čovek ogradjuje pričajući isto o svim partijama.

  13/10/2014 at 17:30

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.