Peticija za ostavku ministra zdravlja Tomice Milosavljevica

Sutra, 07. jula, kako smo najavili održaće se blog akcija – zahtev da ministar zdravlja Tomica Milosavljević podnese ostavku. Svi oni koji smatraju da je vreme da ministar zdravlja Tomica Milosavljević treba da podnese ostavku mogu da daju svoj doprinos ovoj akciji na taj način što će na svom blogu da napišu po jedan post.

Oni koji nemaju svoj blog, a imaju dobru volju da se pridruže mogu svoj tekst da pošalju na e-mail gnevnigradjani@yahoo.com i mi ćemo ga onda objaviti na blogu Ostavka. Ako ima onih koji bi nešto napisali, ali možda zbog svoje profesije ili iz nekog drugog razloga žele da ostanu anonimni slobodno neka napišu šta misle i to ćemo objaviti bez navodenja autora.

Da bi ova akcija odjeknula onako kako treba, bilo bi dobro da ispoštujemo neka pravila:

1. Ime posta kod svih da bude : Peticija za ostavku ministra zdravlja Tomice Milosavljevica

2. Tagovi za post: peticija, ostavka, ministar, zdravlje, tomica milosavljevic, smena, mito, korupcija

3. Svi koji napišu post da postave link od tog svog posta ka blogu www.ostavka.wordpress.com

4. Prilikom kucanja naslova i tagova ne kucati naša slova (š, č, ć, ž…)

Mislim da nije teško ispoštovati ova pravila i nije teško napisati svoje videnje ili neko svoje iskustvo vezano za zdravstvo u Srbiji, a sigurna sam da možemo da uzbunimo javnost na naš način. Ovo je nešto što se tiče svih nas, ne samo pojedinaca, jer svi kad tad dodemo u situaciju da imamo problema sa zdravljem i posla sa zdravstvom.

Potpisivanje peticije je u toku, dajte svoj doprinos ovoj akciji, jer ovo nije nešto što se dogada nekom drugom tamo daleko, ovo je nešto što se dešava nama, sada i ovde, gnevnim gradanima zemlje Srbije.

Poruka svima koji misle da je akcija osudjena na propast, da blogeri nemaju tu ‘’snagu’’ da pokrenu bilo šta –

bolje je pokušati nego ne uraditi baš ništa.

Tapkanjem u mestu samo se pravi rupa.

6 thoughts on “Peticija za ostavku ministra zdravlja Tomice Milosavljevica

  1. U skorijoj istoriji Srbije ne postoji sličan primer liku Tomice Milosavljevića osobe čija je etičko-moralna paradigma u potpunosti prazna. Ispisavši upravo navedeno ostaje i dalje osećaj da smo svi mi saučesnici u neizrecivom sadističkom cinizmu Ministra Milosavljevića, saučesnici obzirom na notornu činjenicu da njegova kriminalna činjenja nisu mogla niti su bila tajna. U svakom slučaju postoji vera da ćemo kao Nacija jednog dana ipak početi da implementiramo postojeće zakone što bi osiguralo nepotrebnost potpisivanja peticija protiv kriminalca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.