tomica(nije greska u velicini slova)

Danas sedim u omiljenoj kafani, sa gazdom-drugarom iste, i pričamo, tj ja pričam o akciji koju spremamo. Ja se zaneo, udarila mi krv u glavu, adrenalin lupa. Jebi ga, takav sam, kalimero od malih nogu. Boli me nepravda, ne umem da sakrijem.
U celoj ovoj priči o ministru tomici (nije greška u veličini slova) nisam pričao svoje doživljaje iz istih ustanova, golgote koje sam pored svoje majke, Bog da joj dušu prosti prolazio svakodnevno, godinama. Ja manje više, ona i previše. O odlaganju operacije preloma butne kosti ( tri puta je doktor-manijak iz Pančevačke bolnice skidao sa termina) žene koja je umirala od kancera. Tražio da naručim od neke firme iz Niša, valjda, neke platinaste ploče, ili tako nešto, naravno i da se pozovem na njega. Posle skoro dve nedelje od dovođenja u bolnicu, i muka koje je samo ta hrabra žena mogla da izdrži, operisao je sa šinama koje je imala i sama bolnica. Naravno, da bi je operisao, imali smo razgovor u četiri oka, ali bez para. Dao sam mu mogućnost izbora, i otišao. Operisao je ujutro, u prvom terminu.
Da se vratim na kafanu. Kad sam zastao sa pričom, drugar mi kaže da pričam malo tiše, zbog društva pored nas. Došli pre neke sednice, gospoda iz g17-, pa da se ne naljute. E, baš me i zabole. Pa nisam ja lopov, nisam ja krao da se stidim. Nije moj brat lopov, majku mu. Pa šta je ovo? Ja da ćutim dok oni otimaju, kredu, ucenjuju. Ja da se stidim da pišem o njihovom ministru, koji je svoj obraz izgubio negde između malih odmora?
Razumem ja mog dragog gazdu. Gleda čovek svoj novčanik, ugostitelj. Poštujem. Da idem u kafanu da ćutim? Ne ide ni tako.
Posebna priča ovde, na ovom ludom Facebooku. Postavim pesmu, lajkuju koliko te volja. Stavim svoju sliku iz kade, ihaj, svima zanimljivo. A za malog tomicu retko ko i da pita. Ne zanima ljude. Zašto da klikću na gluposti. Glave u pesak, da im neko slučajno ne zameri. Ej, ministar je to. I to ne bilo koji, nego tomica, g17-

I zato ponovo pozivam sve prijatelje,blogere, fejsere, twiteraše, kravataše, da se pridruže akciji, koju organizujemo 07.07.2010. Više o svemu možete videti ovde:

Hipokrate, prevrćeš li se u grobu? ,

Ostavka – novi blog koji će možda postati veliki ,

Blogerska akcija – „Metla petkom“ ,

Peticija za smenu ministra Tomice Milosavljevica

Peticija za smenu ministra zdravlja u Vladi Republike Srbije Tomice Milosavljevića

Leave a Reply