Koji nalog Vlade Republike Srbije je lažan?

Najnovija vest koja je stigla iz Hrvatske je još jednom pokazala da je neophodno da državne institucije pristupe mnogo ozbiljnije nastupu na društvenim mrežama! Naime, u ovoj vesti je navedeno da je Vlada Republike Srbije, za koju je ustanovljeno da je intenzivno tvitala dok nije došlo do rekonstrukcije, a onda je iznenada prestalo. Ovo bi mogla da bude tema aktivnosti ili neaktivnosti da ne postoji primarni problem, na koji već duže vreme ukazujemo!

Dali je ovo zvanični nalog Vlade Republike Srbije?!

srpskavlada

 

Ili ovo?!

vladasrbije

Ili možda ovo?!

serbiangov1

 

Osnovni problem je taj što se do danas ne zna koji je nalog Vlade Republike Srbije validan! www.tvitni.me je pokušao da putem tvitera dođe do prave informacije, postavljajući pitanje putem DM (direktna poruke) nalogu Serbian Government.

Odgovor je sledeći:

serbiangov

Mislim da je krajnje vreme da državne institucije počnu ozbiljno da shvataju društvene mreže i da konačno, ako ništa drugo, bar verifikuju svoje naloge. Tako ne bi dolazili u situaciju da jednostavno ne znamo da li je vest koja se objavi prava ili ne. O neželjenim efektima je suvišno govoriti. Servis www.tvitni.me će uskoro izaći sa verzijom v 2.0 koja će svima pružiti mogućnost da svoje naloge verifikuju.

Bilo bi veoma korisno da neko ko vodi računa o nastupu državnih institucija, konačno obrati pažnju na ovakve propuste. Tada ne bi dolazili u situaciju da mediji špekulišu sa informacijama, koji dolaze sa ovih ne-verifikovanih naloga!

Leave a Reply